gamle nyheter

enda eldre nyheter
 
06.09.2006 - DANS TIL MUSIKKEN!
 

DANS TIL MUSIKKEN!
Lasse Myrvold døde søndag 3. september, knappe tre dager etter at hyllestplaten "Dans til musikken" ble pre-lansert på Gnu i Stavanger, et lite døgn før den store slippefesten på Garage, mandag 4.
september. En stor kraft i norsk musikk er borte etter lang tids sykeleie.

ReelNoise records kan melde om overstadig interesse for platen:
Førsteopplaget ble utsolgt på en dag, og femmerne trillet inn fra landets aviser. Dagsavisens kulturredaktør Mode Steinkjer berømmer platens artister for den "gjennomgående høye kvaliteten på tolkningene", han skriver at "helheten og den røde tråen på platen er eiendommelig godt ivaretatt, og dette skaper en egen stemning og en smittende energi." Dagbladets Fredrik Wandrup er også begeistret. Han skriver at "Myrvold har strødd en perlerad av sterke sanger med glødende tekster etter seg", og konkluderer med at hyllestplaten er "en klassiker".

NRK Lydverket sender onsdag denne uken et langt program eksklusivt om Lasse Myrvold. Og for alle Myrvold-relaterte ting, kan man besøke www.lassemyrvold.no, en forbilledlig nettside med info, diskografi, lydfiler etc. På denne siden vil også Stavanger Energis Tore Renberg snart legge ut et 200 siders langt intervju med Myrvold, som ble gjort i mars 2006.

Alle musikkglade folk i dette landet: Løp og kjøp "Dans til musikken"! Ikke vent med julegavene. Inntektene går uavkortet til et fond som er opprettet for Myrvolds 15 år gamle datter Natalie.

En versjon av Tore Renbergs intervju med Lasse Myrvold kan lese her.

 
08.07.2006

EGERSUND VISEFESTIVAL
Stor suksess for Stavanger Energi! De entret scenen halv ti, og det så trist ut. 15 mann i lokalet. Men da timen hadde gått var det 120 stykker, entusiastiske og varme, som hadde fått se bandet på sitt aller beste. Etter 5 minutter med klapping måtte SE gå inn og spille et ekstranummer, "Trekkoppkaninen", som de ikke hadde spilt på flere måneder.

DANS TIL MUSIKKEN
Tribute-platen til Lasse Myrvold har fått releasedato: 28. august.
Bidragene er inne, og det blir en knall plate. Den har fått tittelen "Dans til musikken". Singelen fra Spetakkel slippes snart. Det er flere bidrag fra Stavanger på plata: Pål Jackman, Eiendommelige Forhold, Vlada Kanic, Stavanger Energi - og legendariske Stavangerensemblet. RSPKT til Kong Myrvold!

 
08.06.2006
 

Det er aktivitet i bandland. Stavanger Energi øver jenvt og trutt, arrangerer nye låter, og spiller tre utvalgte festivaljobber denne sommeren: Lindøyfestivalen søndag 11. juni, Egersund Visefestival lørdag 8. juli, Pulpit lørdag 19. august. Se opp for et band som har spilt på seg massiv liveerfaring i løpet av det siste halvåret, se opp for et band med nye sanger, gled dere til "Sylvelin".

LINDØYFESTIVALEN 2006: stavanger energi gjorde sin største jobb til dags dato da de spilte for 3.500 på lindøyfestivalen. i steikende sommervær, i angrepsposisjon, gjorde bandet en utadvendt og god konsert. på første rad sto tegnet på en god framtid: fansen. de sang med, de kunne tekstene. stavanger energi premierte også sin siste låt, "sylvelin".

LASSE MYRVOLD: rockeinteresserte har kanskje fått med seg at lasse myrvold, the aller værstes store tekstforfatter og låtskriver, er uhelbredelig syk. i 2005 fikk han vite at han har prostatakreft, på siste stadiet. myrvolds musikk har preget en hel generasjon, først og fremst via tav!, men også göebbels a-go-go, the beste og kong klang. plateselskapet reelnoise records i bergen har, sammen med havnelageret studio (bl.a. calle hamre fra jemjem due og kong klang) og kristian stangebye, tatt initiativ til en tribute-plate. den kommer i september, og bidragsyterne er mange og spennende: dumdum boys, jan eggum, lars-lillo-stenberg, bugge wesseltoft, kim hiorthøy, pål jackman, stavangerensemblet ... og stavanger energi, som har spilt inn sin versjon av "må ha deg". lasse myrvold fikk selv høre coveren for et par uker siden, og han satte tommelen opp; "veldig bra, jævlig morsom". følg med på dette tribute-prosjektet. første singel blir spetakkels "dans til musikken", og lydverket på nrk gjør et helt program om myrvold til høsten. stavanger energis tore renberg har ellers arbeidet mye med tav! og myrvold. han har denne våren tilbrakt mye tid sammen med lasse myrvold for å dokumentere en stor musiker. det har resultert i 12 timer med intervjumaterialet. noe av dette har vært trykket i avisutgaver (BA, SA, Dagsavisen). les en versjon av intervjuet med lasse myrvold her. dans til musikken.

 
07.04.2006 MP3 TILGJENGELIG

Det er nå lagt ut mp3 av singlene Han er forelska i kona di og Mange jenter. I tillegg er tittellåten fra debutcden Det amerikanske valget lagt ut. Dere finner sangene på Låter-siden. Last ned og lytt. Det er gode saker!

MANGE JENTER! Andre singel fra Det Amerikanske Valget er presset, pakket og sendt. Promosingelen fins i 100 eks, og skal om kort tid nå radiostasjonene. Tune in for fengende angst fra Stavanger Energi.

Stavanger Energi har fått bekreftet at det skal spilles konsert i Egersund. Nærmere bestemt Egersund Visefestival. Denne konserten går av stabelen 8. juli klokken klokken 21:00. Bandet er nest sist ut denne lørdagskvelden. Helt til slutt kommer det legendariske Stavangerenesemblet og underholder festivalpublikummet.

SÅ HUSK: STAVANGER ENERGI PÅ EGERSUND VISEFESTIVAL, LØRDAG 8. JULI, 21:00. STAVANGERENSEMBLET 23:30.

 
17.02.2006 TURNESTATUS OG OMTALER
Stavanger Energis valgturne startet på Folken i Stavanger fredag 17. februar. Der spilte kvintetten en meget bra konsert for de 140 som hadde kommet for å bivåne bandet feire utgivelsen av "det amerikanske valget". På lørdagen startet dagen med Checkpoint Charlies DayTripper konsept klokken 14:30. Det ble signert plater, avholdt korte intervjuer og rigget ned utstyr. En kort time etter at Stavanger Energi avsluttet sin konsert på Checkpoint Charlie, stod de klare på Platekompaniet i Stavanger. En god og hektisk start på valgturneen 2006 var unnagjort. Fredag 24. februar stopper energi-toget på Fugl Fønix i Etne.
 
17.02.2006
TURNESTART OG RELEASE

Stavanger Energis valgturne starter på Folken i Stavanger i kveld, fredag 17. februar. Deretter ruller kvintetten ned Olavskleiva og spiller på Checkpoint Charlies DayTripper klokken 14:30 på lørdag formiddag. Platekompaniet i Stavanger skal også besøkes samme ettermiddag i 16-tiden. En god start på valgturneen 2006.

Det skrives i aviser og spilles på radio. Her kan du lese det som står i avisene:
- Stavanger Aftenblad, torsdag 16. februar.
- Rogalands Avis, fredag 17. februar (pdf, 1,3MB)

 
31.01.2006
FØRSTE ANMELDELDELSE TIL "HAN ER FORELSKA I KONA DI"

Stavanger Energis første singel, "Han er forelska i kona di", har fått sin første anmeldelse!

"Det er ikke mange band som Stavanger Energi der ute ... En låt som mangler alle kjennetegn på dagens hurtigmixpop ... uortodoks ... herlig annerledes."
- Leif Tore Lindøe, Rogalands Avis, 31. januar 2006

Klikk her for å lese hele anmeldelsen (pdf).

Stavanger Energis turne starter på Folken i Stavanger fredag 17. februar. Albumet "Det amerikanske valget" er å finne i butikkene 20. februar.

 
15.01.2006
FØRSTE SINGEL FRA "DET AMERIKANSKE VALGET" ER KLAR I UKE 5

Stavanger Energi slipper første singel fra albumet i uke 5! "Han er forelska i kona di" har et refreng som limer seg fast til hjerneroten og et vers som ber om å bli danset til, på badet, på jobben, på kjøkkenet.
 

20.11.2005
Stavanger Aftenblad besøkte Stavanger Energi under siste runden i studio. Intervjuet kan lese her (i pdf format. Filstørrelsen er 530 kb så det kan være at det tar litt tid å hente ned intervjuet).

VALGDAG 20. FEBRUAR 2006!
Stavanger Energi har inngått kontrakt med Kippers. plata har fått tittelen "det amerikanske valget", og slippes i butikkene 20. februar 2006. Det blir releasefest på Folken 17. februar.

Kryss av i almankken og følg med for flere nyheter i nærmeste fremtid...

 
17.10.2005


NB! Et seriøst plateselskap har hørt materialet Stavanger Energi har spilt inn, og er mektig imponert! Det går mot kontrakt for kraftkvintetten.

Følg med på nettsidene. I løpet av de nærmeste ukene vil vi kunne avsløre utgivelsesdato, selskap, tittel og detaljer omkring utgivelsen!

Nettsidene er under rekonstruksjon. Så snart nye sider er klare vil de bli publisert. Så kom snart tilbake, vi jobber kontinuerlig med saken.

 
2.9.2005 - KONSERT Lørdag 24. september på Cementen Scene


Alle gitarstrenger varmes, trommeskinn strammes og tangenter finpusses. Stavanger Energi kvesser blikket og finstiller formen. Lørdag 24. september skal hoder gynge, armer viftes og føtter skal løftes fra bakken. Cementen Scene er åstedet for høstens eneste konsert i Stavanger. Konserten starter klokken 22:00.

Det blir en fest!

 
1.9.2005 - INNSPILLINGEN FORTSETTER


Stavanger Energi fortsetter innspilling av debuten fredag 2. september i Out Of Tune(s) Studio på Randaberg. Det skal synges, spilles og mikses.

Materialtretthet Reloaded. Ta ein kjangs phase two.

 
9.6.2005 - KONSERT Arneageren i Stavanger


Sommeren starter lørdag 18. juni på Arneageren i Stavanger. Stavanger Energi stiller med det de har av utstyr og blåser liv i årstiden med en utendørskonsert. Vær på plass innen klokken 13:00.

Første runde i studio er slutt. Det ligger nå 12 sanger klar til grundig gjennomlytting. I deler av juli og august skal alle endringer gjøres, alt skal mikses ferdig og en ugivelsesdato skal planlegges.

men altså sommeren starter klokken 13:00 lørdag 18. juni i Stavanger.

 
17.4.2005 - INNSPILLINGEN HAR BEGYNT


Stavanger Energi begynte innspilling av nytt materiale fredag 1. april i Out Of Tune(s) Studio på Randaberg. Vi arbeider med 14-15 låter som skal resultere i en cd, forhåpentligvis til høsten. Tekniker og co-produsent er Eirik Lye.

Materialet begynner å ta form, og låter som "Han e forelska i kånå di", "Trekkoppkaninen", "Balzac" og signaturschlageren "Kennst du diesen Swingfeeling" høres allerede kontante ut.

Materialtretthet Reloaded. Ta ein kjangs phase two.

 
 
 
 
        
     
 
 
     
 
© stavanger energi 2006
booking: nyveiv@stavangerenergi.no
webmaster@stavangerenergi.no