presseklipp

        
     
 

studvest konsertanmeldelse fra kamelon i bergen:
"Jeg føler meg temmelig unik, fordi jeg var blant de få som fikk oppleve det ... oppe på scenen herjer en stavanger-energisk Renberg med et fandenivoldsk rockeshow ... alt var tilrettelagt for at folk burde vrenge av seg vinterjakkene og hoppe inn foran scenen ... Bandet svingte opp med full utladning. Renberg var i toppform. Han sprellet og hoppet og slengte kilowatt i luften ... Men, viktigst er kanskje det musikalske ... Det lød friskt og fint ... lyd og torden ... bryter med alt du forventer ... ingen av publikum våget seg opp foran scenen. De kunne ha ristet på hoftene, vrikket på anklene og sunget på sangene. I stedet valgte de å være kjedelige, akkurat som meg."

anmeldelser av "det amerikanske valget"

haugesunds avis: "... egenart. Særlig er de gode på melodiene. "Lille familie" har trøkk, taktskifte, fine detaljer ... "Trekkoppkaninen", "Balzac" og tittelkuttet er fengende låter som sitter etter et par runder på CD-spilleren. Melodiøst med en smule melankoli i bånn. Låtmaterialet holder overraskende høy standard ... en fin debut fra ny-nyveiverne fra Stavanger."  

dagbladet: "Man skal hilse band som går egne veier og som ønsker å lage noe mer ekte og originalt enn kommerspop og klisjerock."

adresseavisa: "Tekstene er enkle og humoristiske, men finurlige og har ofte dobbelt bunn ... en god debut. Musikken ligger tett opp til norsk new wave fra tidlig 80-tall. The Aller Værste er en tydelig referanse, men Stavanger Energi framstår ikke som kopister. De beste låtene er morsom og direkte new wave."

hugin: "... tekstene er bra, og bandet har utvilsomt kvaliteter musikalsk ... mange vil nok like dette."

reilstad.com: "stavanger energi levere strømmen te 12 sangar. adle 12 får meg te å smila og le og bevega på deg ... dette e energi så fordoble seg når du brug an, for kver gang du hørre på an dibbe og smile du dobbelt så møje så du gjorde sist gang. her får du den formen for energi så du mangle så mange ganger i løbet av ein dag, når du står der med tungå ud av moen og lure på korfor du stresse sånn for å ver akkurat innforbi grensene te det gjengsa normalitetskravet i familien, på jobben, i byen, i det landet kor det amerikanske valget betyr så lide for oss, for me gjørr så di seie ligavel. det e ein nye type energiselskab dette her, så ikkje e bygd på dagsaktuelle historielaushed eller et pornografisk profittmotiv, men så heller tar opp i seg gamle energiformer så får ein nye veiv og nytt liv av enkle riff, stive rytmer og ganske stilige sang og koring. gründer e tore renberg. det e han så drar veivå denne gang. denne litle, vidle fyren så snart har levert varene i adle sjangrar litteraturen og popkulturen kan by på ... leg mens du kan. føl mens du kan. tenk mens du kan. du ska tidsnok ligga der med løv på og jord i."

studvest: "'det amerikanske valget' er en leken og finurlig plate ... bandet tar ingredienser fra nærmest alt av sjangre, og blander det sammen til en svært hjemmelaget suppe: Melodiøs og lystig nyveiv-musikk, med fengende rytmer og morsomme synth- og gitarriff. Noen ganger kan det minne om en litt mindre funky versjon av Talking Heads på norsk."

Stavanger Aftenblad: "Et lykkelig valg. Stavanger Energi forsvarer etter navnet: Energien er upåklagelig. Det Amerikanske Valget høres ikke 2006 ut. Debutalbumet høres heller ikke kynisk retroorientert ut ... leder særlig tankene i retning av The Aller Værste ... umiddelbart fengende ... Finnes det radiolåter her? Ja, i massevis. Bruk litt tid på denne. Tore Renberg trives i rollen som popmusiker ... Skal Norge snart oppdage spirrevippen fra Våland og hans glade kompani?"

Rogalands Avis: "... feiende friskt og annerledes ... tåler mange runder ... høres ikke ut som noen andre ... gode tekster ... skarpe og drivende"

Universitas: "... et riktig vellykket og unorsk sjangerbevisst sleivenyveiv-album med nostalgiske tekster om familie og identitet. Høres mye jævligere ut på papiret enn i øret."

Det skrives i aviser og spilles på radio. Her kan du lese noe av det som står i avisene:
- Dagbladet, Nettmøte, tirsdag 28. februar
- Dagsavisen, fredag 24. februar
- Stavanger Aftenblad, torsdag 16. februar.
- Rogalands Avis, fredag 17. februar

 
   
   
   
   
 

 

     
     
 
 
 
© stavanger energi 2006
booking: nyveiv@stavangerenergi.no
webmaster@stavangerenergi.no