27. februar 2006 - Mono, Oslo

        
   

BERNTSEN, AEON FLUX.

 

Vi var så ubehjelpelig nervøse før vår første Oslojobb at vi måtte gjøre noe. Vi ankom hovedstaden tidlig på formiddagen, hadde lydsjekk på Mono, og kjente nervene spenne seg allerede i ett-tiden. På tross av Berntsen, lydmannen til Kaizers, som fora oss med maks bra stemning (heia Berntsen! Fins det en lydmennenes himmel, så ruler han i den) på soundchecken. På tross av Berntsen: Det ville ikke slippe taket. Mono-ryktet, Oslo-frykten, det satt i kroppene våre. Så vi fikk en god ide: Gå på kino før jobben. Sitte i en mørk sal og kjenne dunkelet rundt oss. Vi tuslet inn på Eldorado, nærmeste kino til Mono, i syv-tiden, etter å ha spist pizza, og der så vi Aeon Flux. Det var ikke mye til film, men det var alt vi trengte. Ro, fred, science-fiction. Tre timer senere sto vi der, stramme, og i angrepsposisjon, og gjorde vår tighteste konsert. Stavanger Energi varmet opp de litt over hundre som hadde funnet veien til Pløens gate denne skrekk-kalde mandagen i slutten av februar, og etterpå skjønte vi det ikke: Hva hadde vi å være nervøse for? Mono er kanon. Heia Runar, heia Berntsen, og heia Aeron Flux.

PS: Tore R måtte løpe det beina var gode for da han skulle rekke flyet til Oslo. Ei mannhaftig dame var lillefingeren fra å nekte ham ombord fordi han hadde med seg en green bullet-mik. Hun beordra ham til side, åpna bagasjen, tok ut miken, begynte å snurre den i lufta som en lasso mens hun sa: Og hvis du var kjeltring, hva villle du gjort med denne? Men, dama, jeg er ikke kjeltring, sa Tore R.

PSS: Det falt et desperat snøfall i Oslo natten etter at vi hadde spilt. Jeg var oppe og tuslet litt den natten. Vi sov på gulvet til Johan Harstad på Briskeby, og da jeg kikket ut vinduet var det kritthvitt over alt.
 
       

Stavanger Energi spilte følgende sanger:

 1. meg med løv på
 2. balzac
 3. lille familie
 4. mange jenter
 5. han er forelska i kona di
 6. e.t. ring hjem
 7. swingfeeling
 8. gjenferd
 9.     det amerikanske valget
 10. trekkoppkaninen
 11. colourradio
 12. den kinesiske tore
 13. jord med løv på
 1. ekstranummer
 2. må ha deg
 3. kjærlighetsmaskinen

 foto: Pernille Bjerkomp
 
 
Tilbake til konsertene
 
 
 
 
© stavanger energi 2006
booking: nyveiv@stavangerenergi.no
webmaster@stavangerenergi.no