24. februar 2006 - Fugl Fønix, Etne

        

MORGENTÅKEN LETTET OVER HAUGALANDET dagen etter at Stavanger Energi snudde sunn skepsis til basal rockeglede i kjelleren på Fugl Fønix. Et førtitalls etniske (lokal lingo for folk fra Etne) hadde funnet veien denne syrlige februarkvelden, mellom lokal russerevy og helgeragging, til det som skulle bli en konsert av det klassiske slaget: Da SE entret scenen i halv tolv-tiden, og trommeJacobsen rykkstartet tammene til "Swingfeeling", var det 3 stykker foran scenen. Litt uti andre låt, "Trekkoppkaninen", sto 8 mann der. I tredje låt var lokalet vunnet, og fra fjerde låt og utover fikk alle se at folk i Etne, det er bra folk, og folk i Etne, det er folk som danser når det gjelder. I avslutningsnummeret, "Jord med løv på", kom hendene i været, og det lot seg ikke gjøre å unngå ekstranummer. Stavanger Energi vant bygda, kronet nachspielet og dro hjem mens tåka lettet over Haugalandet, kjente på følelsen av å gå den harde veien, steg for steg, mens de nærmet seg ferjeleiet, og Mono, hovedstaden, på mandag.

PS: Coveren av The Aller Værste! gikk kanon sist helg i Stavanger. I Etne virket det ikke som om de digger "Må ha deg". Det var eneste låten under konserten da folk viste synlig misnøye. Med unntak av en fyr. Han danset og smilte og så ut som om en gammel venn fra barndommen hadde kommet på besøk.

PSS: Før konserten fikk bandet servert middag på Fugl Fønix, og oppdaterte seg via personalet på kjenftolk fra Etne. Dette er de mest aktuelle: Han i Enslaved. Gunnar Berge. Ingvar Mo. Han i Dharma. Jan Terje kunstneren. Erling Skakke. 

PSSS: På veien ut av Etne tenkte jeg "dette er fint. Det er utrolig fint å kjøre rundt i Norge i en bil full av gitarer og merchandise, og kjenne et lett press mot tinningen og se sola jage tåka bort mens du kjenner at du har gjort et anstendig stykke arbeid."

 
   
 

Stavanger Energi spilte følgende sanger:

 1. Kennst du diesen Swingfeeling
 2. Trekkoppkaninen
 3. Mange jenter
 4. Lille familie
 5. E.T. ring hjem
 6. Han er forelska i kona di
 7. Gjenferd
 8. This is colourradio
 9. Den kinesiske Tore
 10. Balzac
 11. Jord med løv på
   
 12. Gunnar Berge
 13. Må ha deg
 14. Det amerikanske valget
 15. Kjærlighetsmaskinen


 
 
 
Tilbake til konsertene
 
 
 
 
© stavanger energi 2006
booking: nyveiv@stavangerenergi.no
webmaster@stavangerenergi.no